نه می توان کُشت شان و نه رهایشان کرد

به گزارش دَبی بلاگ، این روزها پرسه زدن سگ های ولگرد در خیابان و معابر شهرها مشکلاتی را برای برخی از شهروندان ایجادکرده است؛ این مسئله در شهر جویبار دردسرساز شده و شاهد تردد سگ های ولگردی است که موجب ترس برخی از اهالی شده است.

نه می توان کُشت شان و نه رهایشان کرد

اکبری، ساکن خیابان جمعه بازار جویبار که یکی از خیابانهای پرتردد این شهرستان است، در گفت و گو با خبرنگاران اظهار می نماید: این خیابان، سگ های ولگرد زیادی دارد، طوری که ساعت 7 شب به بعد اصلا نمی توانیم از خانه بیرون رویم. در گذاشتن کیسه زباله به بیرون خانه هم با مشکل مواجهیم چراکه سگها آنها را پاره نموده و موجب پخش شدن زباله ها در بیرون از خانه می شوند.

قنبری ساکن شهرک کارمندان نیز می گوید: روزی در خانه ام باز بود ناگهان سگ ولگردی داخل خانه شد که به سختی توانستیم بیرونش کنیم، شبها از صدای زوزه سگ ها خواب راحتی نداریم.

خانم ققاری نیز ساکن خیابان سراجکلا تصریح می نماید: من و رفیقم هر روز به پیاده روی می رویم اما هنگام برگشت که هوا تاریک می شود، به خاطر وجود سگهای ولگرد، دچار ترس و اضطراب می شویم.

علیرضا آقاجانی، رئیس دامپزشکی شهرستان جویبار در گفت و گو با خبرنگاران تصریح نموده، در گذشته شهرداری به کمک محیط زیست افرادی را به عنوان میرشکار انتخاب می کردند که اقدام به کشتن سگها نمایند اما با مخالفت سمن ها و NGO ها از این کار جلوگیری شد. طرح جدیدی مبنی بر زنده گیری و عقیم کردن سگ ها پیشنهاد شده که اجرای این طرح به عهده شهرداری است.

آقاجانی در رابطه با بیماری های مشترک بین انسان و سگ به هاری و کیست هیداتیک که شاخص ترین بیماری ها هستند، اشاره نموده و یادآور می شود: بیماری هاری به وسیله بزاق دهان سگ روی دست یا اندامی که ترک یا شکستگی دارد، می تواند انتقال یابد و توصیه ما این است که به هر سگی حتما سالی یکبار واکسن هاری زده شود.

وی ادامه می دهد: توصیه می شود قصابان یا حتی شهروندان، جگرهایی که آلوده هستند (به صورت کیست های گچی یا آهکی معین اند) همراه زباله بیرون نریزند یا در طبیعت رها ننمایند، چون توسط سگ ها خورده و در بدنشان تبدیل به کرم شده و تخمش به وسیله مدفوع سگ دفع می شود که می تواند مزارعی مثل سبزیجات و مراتع را آلوده کند.

رئیس دامپزشکی شهرستان جویبار ادامه می دهد: با آلوده شدن مزارع و مصرف انسان از محصولات، در بدن انسان تبدیل به کیست شده که هرجایی از جمله کبد، ریه، مغز، ستون فقرات و حتی در رحم خانم ها می تواند قرار گیرد که تشخیص آن هم مشکل است.

علی کمک شهردار جویبار نیز در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه جمع آوری شبانه سگ های ولگرد از یکسال پیش شروع شده، می گوید: مکانی را برای نگهداری سگ ها در نظر گرفتیم و از آنها نگهداری می کنیم ولی متاسفانه بعضی از سگ ها از این مکان فرار می نمایند.

وی معتقد است: در شهرستان جویبار به علت افزایش تعداد مرغداری ها، ضایعات فروشی، باغ و اراضی که همگی محل تجمع سگ ها هستند هر ساله باروری این جانوران افزایش یافته و از دست ما خارج شده است.

شهردار جویبار با اشاره به مجاز نبودن شهرداری نسبت به کشتن و یا عقیم سازی سگ ها، از مسئولین محیط زیست خواست برای حل این مشکل راهکاری ارائه نمایند.

pariha.com: پریها: اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 145

به "نه می توان کُشت شان و نه رهایشان کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نه می توان کُشت شان و نه رهایشان کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید